Actueel
Blijf op de hoogte van nieuwe producten, onze deelname aan beurzen en andere ontwikkelingen binnen onze organisatie en in de branche.
Mieke over haar ervaring met de iEAT
“Jarenlang heb ik van alles geprobeerd om zolang mogelijk zelf te kunnen eten, onder andere met een robotarm en met veel lichter en aangepast bestek, maar op een bepaald moment moest ik het toch aan anderen overlaten om mij eten te geven. Dat vond ik helemaal niet prettig en het eten was niet meer gezellig.”
De onmisbare rol van ergotherapeuten bij zelfredzaamheid en assistieve technologie
Ergotherapeuten zijn specialisten in het bevorderen van de zelfstandigheid van cliënten bij alledaagse activiteiten zoals eten, drinken, werken en spelen. Zelfstandig kunnen functioneren is niet alleen praktisch van belang, maar draagt ook bij aan de eigenwaarde en het welzijn van de cliënt. Met hulpmiddelen zoals robotarmen en eethulpmiddelen kunnen mensen met ernstige mobiliteitsbeperkingen – zoals beperkingen aan de armen, handen en vingers – de controle over hun dagelijkse handelingen behouden.
Assistieve technologie voor logopedisten
Als logopedist ben je dagelijks betrokken bij het ondersteunen van cliënten met spraak-, slik- en eetproblemen. Vaak gaat dit gepaard met andere mobiliteitsbeperkingen, zoals verminderde hand- en armfunctie. Hier komt assistieve technologie in beeld. Technologische hulpmiddelen kunnen een doorslaggevende rol spelen bij het vergroten van de zelfstandigheid van cliënten met slikproblemen, bijvoorbeeld door hen te helpen zelfstandig te eten en drinken, wat niet alleen fysieke, maar ook psychologische voordelen biedt.
Meer vrijheid voor kinderen met een bewegingsbeperking
Kinderen gun je een wereld waarin zij onbelemmerd kunnen spelen, ontdekken en groeien. Voor kinderen met mobiliteitsbeperkingen is dit geen vanzelfsprekendheid. Gelukkig bieden moderne hulpmiddelen hen niet alleen de fysieke ondersteuning om beter te bewegen, maar zorgen ze ook voor meer levensgeluk, zelfredzaamheid en inclusie. Zo kunnen ze weer volop deelnemen aan de wereld om hen heen – precies zoals het hoort.
Wetenschap in actie: Hulpmiddelen die écht werken voor ALS-patiënten
ALS beperkt spierkracht, waardoor dagelijkse activiteiten een uitdaging worden. Hulpmiddelen kunnen helpen met het behouden van zelfstandigheid, maar wat voor een hulpmiddelen maken écht een verschil?
In zijn promotieonderzoek bij Assistive Innovations onderzocht Hein Lucassen de wensen en behoeften van ALS-patiënten, hun verwanten en medische professionals door middel van focusgroepen.
Samen bouwen aan de zorg van morgen
De Technology Experience Day (TED) is het grootste evenement op het gebied van technologie en e-health in de regio Limburg! Een dag waar studenten, zorg en welzijnsprofessionals, burgers, docenten, onderzoekers en ondernemers elkaar informeren en inspireren, ervaringen opdoen en netwerken.
Wij strijden mee voor een wereld zonder ALS
ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose) is een genadeloze ziekte. Na de diagnose hebben mensen met ALS gemiddeld nog drie tot vijf jaar. Er is (nog) geen medicijn en dus geen hoop. Maar een doorbraak in het onderzoek is dichterbij dan ooit!
Award Hein Lucassen op TechMed Research Day
Vorige maand namen de promovendi van de leerstoelgroep Biomedical Device Design and Production deel aan de TechMed Research Day. Deze dag omvatte ook een erkenning voor onze promovendus, Hein Lucassen, die een prijs ontving.
Samen tegen kanker met ‘Team Eiges Wette’
We vinden het belangrijk om een bijdrage te leveren aan goede doelen en lokale initiatieven, zoals ‘Team Eiges Wette’ die deelneemt aan de Roparun 2025 om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Alle deelnemers aan het team komen uit de regio Achterhoek-Liemers, waar wij met ons bedrijf (Didam) ook gevestigd zijn.