user_mobilelogo

Melina maakt intensief gebruik van haar vertrouwde iARM. Zowel thuis als op haar werk komt de robotarm goed van pas en dat geeft haar enorm veel vrijheid. Ze wilt niet meer zonder en is erg enthousiast over haar robotarm. Toen we haar vroegen of ze ons wat meer wilde vertellen over haar ervaringen met de iARM, kregen we een volmondige ‘ja’!

Hi Melina, waarom heb je voor de iARM gekozen?

Vroeger had ik de Manus, jullie eerste robotarm. Die heb ik gehad vanaf het moment dat die beschikbaar was. Ik wist toen eigenlijk nog niet eens wat het in hield, maar ik kreeg de kans om het aan te vragen en ik dacht: ‘ik doe met maar gewoon, we zien het wel’. Die heb ik toen een aantal jaren gehad, daarna heb ik steeds nieuwe versies gekregen. Tot ik jaar of twee terug een nieuwe rolstoel kreeg, toen heb ik een tijdje de andere robotarm gehad maar daar kon ik persoonlijk niet mee uit de voeten. Dus nu heb ik de iARM weer terug en daar ben ik erg blij mee!

Wat ik erg fijn vind aan de iARM is dat de grijper tijdens het bewegen in dezelfde houding blijft staan. Daardoor hoef je niet steeds bij te sturen en valt bijvoorbeeld je eten niet van je lepel. Daarnaast kan ik beter overweg met een toetsenbordbesturing en bij de iARM kon ik zelf mijn besturing kiezen.

Jullie robotarm ziet er misschien alleen iets minder mooi uit en is wat groter, maar dat weegt absoluut niet op tegen de voordelen zoals de betere bewegingen en knijpkracht van de grijper. Want hierdoor kan ik mijn tandenpoetsen, thee maken en werken.

Waar gebruik je de robotarm het meeste voor?
Eten is een belangrijk ding dat ik ermee doen. Eten én drinken, thee zetten, tandenpoetsen, dingen oppakken, een appel eten en dingen in- en rondom huis zoals de tuin sproeien. Op werk gebruik ik de iARM ook veel.

Zou je anderen de iARM aanraden?
Zeker, dat heb ik onlangs ook gedaan. Aan de buurvrouw en die krijgt binnenkort ook een robotarm van jullie! Zij twijfelde en ik heb mijn ervaring gedeeld en toen heeft zij zelf een keuze gemaakt.

Waarom?
Eigenlijk om alle redenen die ik net al heb genoemd. De iARM geeft je echt zelfstandigheid.

Melina

Wij maken op deze website geen gebruik van eigen cookies. Tijdens je bezoek worden er wel cookies door derden geplaatst. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en ons helpt bij het verbeteren van de website en gebruikservaring.
Ok